Nagycsütörtöki alkotós virrasztás 

Jézus lábnyomában lépkedve hagyjuk, hogy minket is megérintsen a szenvedés, a halál és a föltámadás misztériuma. Együtt virrasztva csendben és alkotásban találkozhatsz most mindazzal, amit Jézus kereszthalála megmozdít benned.
Lehet, hogy a Semmi.
Lehet, hogy a Minden.
És e kettő közt bármi.

Természetesen nem kell, hogy vallásos legyél, és bármilyen művészi előképzettség vagy kézügyesség sem szükséges az alkalmon való részvételhez. Bárki jöhet, aki egy ilyenfajta találkozáshoz kedvet érez magában. (ÉS letöltötte és használni tudja a ZOOM nevű programot.)
Ha akarsz, a program kezdetéig máris elkezdhetsz befelé haladni, befelé figyelni. Nézegethetsz képeket, alkotásokat, vagy olvasgathatsz a liturgiáról, esetleg odafigyelhetsz, hogy kevesebb ételt vegyél magadhoz az előtte való órákban. De mindez csak lehetőség. Jöhetsz csak így, ahogy vagy, mindenféle különösebb rákészülés nélkül is.

Amit mindenképp készíts majd elő: egy csendes szoba, ahol nyugodtan, elémlyülten alkothatsz, toll és füzet, amibe írhatsz közben, az alkotáshoz papír (min 16 darab)((jó, ha van A3-as DIPA, de ha nincs, bármilyen megteszi)) és a kedvenc, vagy legalábbis elérhető eszköz, amivel alkotni szeretnél. (Ez lehet pl vízfesték, akrilfesték, porpasztell-, vagy olajpasztell kréta, tus, ceruza, agyag, gyurma, bármi. Ha nincs papírod, keress csomagolásból visszamaradt barna kartondarabokat, vagy fess kőre, fadarabokra, bármire :-) Ilyesmi nem lehet akadály, légy kreatív!)
Együtt kezdünk majd, ezután pedig mindenki a saját tempójában haladhat végig a 14 stáción. Ehhez biztosítok majd instrukciókat és vezérfonalat is. Nem kiállításra kerülő műalkotások elkészítése a célunk. Állomásonként egy-egy érzés, motívum, mozdulat kiragadása, akár csak pár vonallal való ábrázolása, amiért jövünk. Megtalálni azt, ami abból a pillanatból a leginkább a miénk.
(Ha te nem szeretnél, csak 5 stációt festeni magadnak, az is teljesen rendben van! Légy szabad arra, hogy azzal és annyival legyél, amennyit elbírsz, amennyire szükséged van! Senki nem fog rajtad semmit számonkérni.)
Közös lezárás és megbeszélés ezen az éjszakán nem lesz! Mindenki akkor hagyja el csendesen a virtuális terünket, amikor érzi, hogy végzett.

(A képek és az élmények megosztására és integrálására jövő héten fogok egy időpontot biztosítani, erről bővebben majd az alkalom elején.)

Az alkalmat tartja: Soós Ágnes - pszichológus, művészetterapeuta (www.szinrelepo.com)
A részvételi díj ezen a a programon kivételesen adományjellegű.
A felajánlott összeget az OTP 11773229-00026262-00000000 számú számlájára tudod nekem átutalni.

A virrasztásra emailben kell jelentkezni, ott fogom elküldeni a ZOOM meeting meghívóját és a belépési kódot.

Ha bármilyen kérdésed van a programmal kapcsolatban, vagy csak azonnal jelentkeznél, hiszen mindjárt kezdünk :-), ne hezitálj! Írj! Várom szeretettel, mint ahogyan Téged is!
SoósÁgi - szinrelepo@gmail.com