VÁLTOZÁS! 

2024-ben az alkalmak HÉTFŐ esténként 18-21h-ig lesznek, minden hónapban csak egy!

január 22.  -  február 19.  -  március 18.  -  április 15. -  május 13.  -   június 10.


Ezeken az estéken mindenkit szeretettel várok a Színrelépő Műhelybe, aki önismereti vagy kikapcsolódási céllal szívesen alkotna saját témájában, csendben, elmélyülten, mégis csoportban, meghitt, elfogadó, biztonságos közegben. 

A részvételhez semmilyen kézügyesség vagy előképzettség nem szükséges! Mindenkit nagy szeretettel látunk, aki megvágyta az önkifejezés ezen formáját.


Jelentkezés:  szinrelepo@gmail.com-ra küldött e-maillel, vagy az oldal alján található  űrlap kitöltésével, amelyben a számlázási címed is szerepel, és a részvételi díj átutalásával történik. A részvételi díj foglalóként szolgál, visszautalni nem tudom, viszont esetleges vis major esetén egy későbbi programra való jelentkezéskor beszámítom. 

Részvételi díj/alkalom: 5000Ft/alkalom

                            (Soós Ágnes - OTP - 11773229-00026262-00000000)

FONTOS! Katás vállalkozóként csak magánszemélyek számára tudok számlát kiállítani. Kérlek ennek figyelembevételével jelentkezz.

És ha kíváncsi vagy, hogyan is zajlik az alkalom...

Mindig egy GYORS :-) bejelentkező körrel fogunk majd indítani, ki mivel érkezett, mit tervez, mire vágyik az estével kapcsolatban, szüksége van-e segítségre hozzá képhívásban, eszköz kiválasztásban, bármi egyéb kérdés itt hangozhat majd el. Ehhez nagyon jó lenne, hogy mindenki lehetőség szerint pontosan és egyszerre érkezne meg a közös térbe. (Hogy hogyan, erről lentebb írok).

 A maradék idő nagyjából felében fogunk alkotni, ebbe tempósabb személyiségeknek akár több alkotás is nyugodtan belefér. Ebben a részben a tudattalant hagyjuk minél szabadabban megszólalni :-)

Végül közösen ránézünk a képekre, címeket adunk, reflexiókat osztunk meg, eztán pedig ki-ki elmondhatja a saját megéléseit. Ebben a részben zajlik a hídépítés a tudat és a tudattalan között. Nagyon izgalmas és meglepetésekkel teli szokott lenni :-)


"Jó, de mit alkossak????"

Hozhatsz saját belső képet, például álmot, ami nagyon megmozgatott, amit nem értesz, vagy újból és újból visszatér. Rémálmok, vágyálmok, jósló álmok, all very welcome! Indulhatsz ugyanakkor egy érzésből, egy konfliktusból, egy emlékből, vagy egy képből, amit láttál, és tetszett, de nem érted, hogy miért. Vagy csak kedved van hasonlót alkotni. Lehet másolni, lehet firkálni. Kinek mihez van érkezése. (A végén nagy valószínűséggel úgyis megértjük majd, mi, mi célból és honnan jött...)

Kérheted, hogy segítsek neked a témáddal kapcsolatosan képet hívni, vagy javasoljak akár valami konkrét képet, mert épp nincs semmilyen feszítő aktualitás az életedben, csak jól esne elmélyülten rajzolni, festeni, vagy egyszerűen csak leülsz, magad elé veszed az eszközöket, és hagyod, hogy a napod, a többiek, a tér és a papír előhívja belőled a művészt :-).


Hogy mindez miért jó? 

Ahogy a honlapon a bemutatkozásnál is írtam, "az alkotás ellazít, tükröt tart, lecsillapít, felszabadít, lelkesít, kiteljesít, "képessé tesz". Nem utolsósorban pedig azonnali cselekvésbe fordítja - és ezzel meg is erősíti - a bennünk létrejövő változásokat."

És még sorolhatnám, hogy hogyan sokszorozódik ez a hatás akkor, amikor együttes alkotás zajlik. Ha tapasztaltad már és tetszett, nagyon örülök. Ha még nem, talán itt az ideje. 

Hidd el, a többiekkel együtt sokkal könnyebb nekiülni, 

Ezen az estén nem tűzünk ki teljesíthetetlen célokat, nem akarunk megfelelni, nem akarunk világot megváltani. Magunk és egymás felé fordulva arra szövetkezük néhány órára, hogy hétköznapi megoldóból inkább létező üzemmódba kapcsoljunk. Lelassulhassunk, fókuszálhassunk, lazulhassunk, mélyülhessünk, megérthessünk, épülhessünk, mindezt együtt. Erre hívlak most.

Ha ONLINE az alkalom, mire van szükségem a részvételhez?

Először is egy lehetőleg nyugodt helyiségre, ahova elvonulhatsz erre a pár órára, van egy asztal, és tudod a többiek miatt is biztosítani azt, hogy nem zavar meg senki, hogy amennyire lehet, magunk vagyunk.

Szükséged lesz még megbízható internet kapcsolatra, és ha letöltötted az applikációt a telefonodra vagy a notebookodra, a zoom-os ID-re, amit a regisztrációhoz szükséges részvételi díj átutalásakor azonnal elküldök részedre.

Ami a művészeti eszközöket és alapanyagokat illeti, alaphangon, ha nem szeretnél beruházni, akkor azt használod, ami van otthon. Legrosszabb esetben tollat és jegyzettömböt. Hidd el, a tudattalan nem válogatós.:-) Ha engeded szólni, egy kitörött hegyű grafittal is elmondja Neked, amire épp szükséged van... (és ezt veheted fenyegetésnek is! :-)) 

Ha van otthon, az szuper, de ha nincs és esetleg beruháznál, a következő dolgok jól jöhetnek bármikor a későbbiekben is: üdvös, ha van legalább A3-as DIPA papírod, valami jófajta porpasztell krétád (12 vagy 24 színű, feles), vagy jó minőségű vízfestéked. Ezek a legkedveltebb alapanyagok a műhelyben. A festéshez kelleni fog minimum egy közepes és egy vékonyabb ecset, minden más luxus :-) (A belinkelt eszközöket ajánlom, nem itt kapod meg feltétlenül a legolcsóbban, de itt minden megvan egy helyen.)

(Ha nagyon élvezkedni akarsz, akkor a porpasztell krétádhoz beszerzel néhány A2-es méretű fekete fotókartont is, amit aztán tovább darabolsz, így olcsóbban jön ki. ) 

A Színrelépő Műhelyben ezeken felül olajpasztell kréták, szén, tus, ceruzák, agyag, újságok és különféle papírok állnak rendelkezésre, az élő alkalmakkor ilyesmikből lehet válogatni :-) 

És akkor mégegyszer a konkrétumok :-)

Jelentkezés: szinrelepo@gmail.com-ra küldött e-maillel, vagy az oldal alján található űrlap kitöltésével, amelyben a számlázási címed is szerepel, és a részvételi díj átutalásával történik. A részvételi díj foglalóként szolgál, visszautalni nem tudom, viszont esetleges vis major esetén egy későbbi programra való jelentkezéskor beszámítom.

Részvételi díj/alkalom: 5000Ft/alkalom

(Soós Ágnes - OTP - 11773229-00026262-00000000)

Ha bármilyen kérdésed van, nyugodtan tedd fel az alábbi űrlapon, vagy emailben a szinrelepo@gmail.com-on.

Várlak Téged is szeretettel: Ági