Ha van kedved alkotva elmélkedni, elmélkedve alkotni, hát járd be ezt az utat Te is Jézussal. 

 Egy lehetséges módja, hogy hogyan is időzz az egyes állomásoknál:

  1. Olvasd el a stációt, és hagyd, hogy az első kép, ami megjelenik benned kiélesedjen aztán időlegesen eltárolódjon. Akár dolgozhatsz ezekkel a legelső képekkel végig, nagyon sok mindent elárulhatnak neked utólag. 
  2. Mielőtt tovább kattintanál, két nagy lélegzetvétellel menj mélyebbre magadban, és hagyd, hogy a mondat megtalálja és megérintse benned azt a tartalmat, amivel most dolgod van. Tégy fel legalább egy saját kérdést minden stációhoz, és írd is le a füzetedbe! 
  3. Ha megvan a saját kérdésed, máris érkezhetnek hozzá képek, emlékek, helyzetek, tehát rajzolhatsz innen is, vagy rákattintva az egyes állomásokra további szempontokhoz juthatsz. Kezeld ezeket szabadon, megengedéssel, elengedéssel. Nem muszáj minden kérdést megválaszolnod! Hagyd, hogy a fontos kérdések dolgozni kezdjenek, a kevésbé fontosak elillanjanak!
  4. Ha úgy érzed, semmi nem mozdul, magával a Semmivel találkozol, fogadd el, engedd be, rajzold le, írd le, érezd meg és maradj vele. Lélegezz és légy jelen neki! Járj el hasonlóképp a fáradtsággal, a félelemmel, az elgémberedett tagjaiddal, a cinizmussal, a kétségekkel, a bizonytalansággal, az unalommal és a hasonló "rosszarcokkal". Hisz pont ott vagy, ahol lenned kell! Pont úgy, ahogy lenned kell! 

 Gondolod, hogy Jézus nem találkozott néhányukkal az Úton?

Hát csak üdvözöld őket, légy velük valamennyit, aztán lépj te is tovább....

Indulhatunk?